Meistä lyhyesti

 

Three Barrel Project käynnistyi 2013 sadonkorjuussa Uudessa-Seelannissa. Paikallisella viinitilalla työskennelleet ystävykset Outi Jakovirta ja Samuli Pasanen totesivat viineillä höystetyn illallisen jälkeen syksyn rypälesadon näyttävän erittäin hyvältä ja idea omien viinien tekemisestä syntyi. Hetken pohdinnan jälkeen päätös ostaa Pinot Noir -rypäleitä hoitamiltaan tarhoilta oli tehty. Idea tuntui hyvältä vielä punaviinihuulienkin haalistuttua ja seuraavalla viikolla rypäleet olivat jo poimittu ja valmiina käymään viiniksi. Kolme tynnyriä sai nimen 'Aatami' Outin kummipojan mukaan. 

Matka jatkui Ranskaan 2014 sadonkorjuuseen. Outi ja Samuli olivat edellisenä syksynä vuokranneet palstan vanhoja Sauvignon Blanc -köynnöksiä Bordeaux'n viinialueelta. Lisäksi he ostivat tutulta tuottajalta harvinaiseksi käyneitä Sauvignon Gris -rypäleitä. Toukokuussa 2015 toinen viinimme, L'Antidote Blanc, meni pulloon kypsymään ja odottamaan maahantuontia. 

Ensimmäiset viinit pullossa tarvitsimme suunnitelman tuleville vuosille. Kolme tynnyriä Uudesta-Seelannista, neljä Bordeaux'sta ja Outin sisko Suvi yllytettynä mukaan projektiin, pidimme yhtiön perustamiskokouksen viiniköynnösten keskellä. Päätimme nimetä yhtiön ensimmäisen kolmen tynnyrin mukaan Three Barrel Projectiksi. 

Aatamin jälkeen olemme jatkaneet viinintekoa Uudessa-Seelannissa 2014 ja 2015 ja uusia projekteja seuraaville vuosille on vireillä. Syksyllä 2015 Outi ja Samuli jatkoivat viinintekoa tahoillaan, Ode Ranskassa ja Samppa Oregonissa. Syksyn satoa päästiin maistamaan jo keväällä 2016 kun roséviini saatiin terasseille ympäri Suomea. 

Oman tuotannon lisäksi maahantuomme Suomeen viinejä ja muita tuliliemiä tuottajilta, joihin olemme matkoillamme törmänneet ja joista monia voimme kutsua ystäviksi. Uskomme yksinkertaiseen ja luonnonmukaisuutta korostavaan viinintekoon. Viineissä arvostamme tasapainoa, nautittavuutta sekä alkuperää. 

Tekemisiämme voi seurata Facebookissa sekä Outin ja Samulin Instagram-tileillä. 

Kippis ja kurmautus!