Damsteep Riesling 2015

Brownin perhe omistaa kolme viinitarhaa, viinitilan ja ravintolan Waiparan laaksossa Uuden Seelannin etelä-saarella. Viinitarhat sijaitsevat mäenrinteissä, savi- ja kalkkiperäisessä maaperässä ja ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Näistä Damsteep on nuorin ja jyrkin ja tuottaa Pinot Noir ja Riesling –rypäleitä.

2015 sadonkorjuu oli kuiva, lämmin ja pienisatoinen, ja tuotti pieniä ja tiiviitä rypäleterttuja. Tertut puristettiin kokonaisina, ja mehu käytettiin tarhoilta eristetyllä villihiivalla. Käyminen tapahtui terästankeissa ja vanhoissa 500-litran tynnyreissä kolme kuukautta, jonka jälkeen viini lepäsi sakkojen päälle talven yli ja pullotettiin seuraavana keväänä.

Damsteep Riesling on intensiivinen viini, jossa valkoisen persikan, paahdetun aprikoosin, kaffir-limen ja inkiväärin aromeja. Maku on täyteläinen, tasapainoisen hapokas, tiiviisti kudottu ja kuiva

www.blackestate.co.nz


Black Estate is a remarkable place for wine. Nicholas and Penelope, and their family own three vineyards on clay limestone soils in the Waipara Valley, North Canterbury, south island of New Zealand. Together they tend vines and make wine using biodynamic principals, and run a fabulous tasting room & eatery.

The 2015 Riesling from their Damsteep Vineyard was whole bunch pressed with a 15% portion foot crushed. Yeast for fermentation was propagated from a vineyard starter. The wine was fermented in stainless steel tanks and old 500L barrels for 3 months, stored outside and matured on lees, blended in spring and bottled in summer.

It has white peach, kaffir lime leaf, chalk board, and finely ground ginger on the nose. The palate has dense weight, with a chalky spirited acidity, and there are roasted early season apricots, honeysuckle, creamy clay and hints of black current leaf. The wine is dry and tightly woven – driving forward, and then persists. Drink now until 2025